Бъдещите смартфони на Google ще използват собствен процесор на компанията (снимка:

...
Бъдещите смартфони на Google ще използват собствен процесор на компанията (снимка:
Коментари Харесай

Google пуска собствен мобилен процесор Tensor през 2025 г. 


Бъдещите смарт телефони на Гугъл ще употребяват личен процесор на компанията 
(снимка: CC0 Public Domain)

От години Гугъл създава архитектура за мобилни процесори, с цел да я употребява в смарт телефоните Pixel, само че към момента интернет компанията е мощно подвластна в тази област от съдействието със Samsung. Според някои източници, Гугъл ще бъде подготвен с изцяло личен процесор Tensor G5 през 2025 година, а чипът ще се създава от TSMC по 3-нм технология. 

Първоначално се очакваше Гугъл да пусне първия си лично създаден мобилен процесор до края на 2022 година и да го употребява в фамилията смарт телефони Pixel 2024. Процесорът с кодово име Redondo няма да се създава всеобщо, само че Гугъл има намерение да употребява опита, насъбран по време на създаването му, с цел да сътвори правоприемник, който ще се появи през 2025 година, отбелязва 9to5Google.
още по темата
От софтуерна позиция, Tensor G5 ще бъде много модернизиран чип. Освен, че ще го създава по 3-нм технология, TSMC ще употребява Integrated Fan-Out оформление, което ще понижи дебелината на корпуса и потреблението на сила.

Процесорите Tensor, които излизат през 2024 година, ще продължат да се създават в тясно съдействие със Samsung, макар че от потомство на потомство Гугъл се пробва да усили каузи на вътрешно създадените функционални блокове, които не са повлияни от корейския сътрудник.

Така наподобява архитектурата на мобилния процесор Tensor 
(илюстрация: Google)

Миналата година Гугъл анулира стартирането на преносим компютър, основан на фамилията процесори Tensor. Проектът беше подкопан от проблемите на взаимоотношението сред екипите за разработка в Съединени американски щати и Индия, както и от огромното текучество на личния състав в профилираните подразделения, съгласно медийни изявления.

В същото време управлението на Гугъл не има намерение да се откаже от по-нататъшното рационализиране на личните си процесори, които могат да се употребяват в смарт телефоните Pixel. Това се удостоверява от информациите за появяването на изцяло личен Tensor процесор през 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР